Bereken zelf de Nutri-Score van je favoriete producten

Geef in onze Nutri-Score Calculator zelf de gemiddelde voedingswaarden per 100 gram of 100 milliliter in. Je vindt die in de voedingswaardentabel op de verpakking van je product.

Van volgende producten berekenen we geen Nutri-Score: alcoholische dranken en babyvoeding tot 3 jaar.

Op basis van de voedingswaardentabel geeft de calculator je een zo correct mogelijke indicatie van de Nutri-Score.

Selecteer producttype:

Geef de voedingswaarden in:

Resultaat:

Goed om weten
De formule van de Nutri-Score wordt opgebouwd aan de hand van de voedingswaarden per 100 gram. Omdat het geen wettelijke verplichting is dat alle producten de voedingswaarden per 100 gram op hun verpakking zetten, wordt hier uitgegaan van het principe dat 100 gram = 100 ml. Omdat voedingswaarden per 100 gram licht kunnen afwijken van voedingswaarden per 100 ml (vanwege het verschil in dichtheid), kan er dus een verschil in het resultaat zitten.

Soms vind je het aandeel vezels niet terug in de voedingswaardentabel op de verpakking. Ook de verhouding fruit/groenten/noten staat niet altijd in de ingrediëntenlijst op de verpakking. Je kan deze dan niet invullen. Dit kan (mogelijk negatieve) gevolgen hebben op het resultaat van de berekening omdat er geen rekening worden gehouden met de positieve waarde(n) van deze parameter(s). Zetmeelhoudende groenten zoals aardpeer en (zoete) aardappelen tellen niet mee in het percentage groenten