Kies wijzer met de Nutri-Score

Wat is de Nutri-Score?

De Nutri-Score is een handige keuzewijzer die de voedingswaarde van producten omzet in een overzichtelijke code van 5 kleuren en letters. Zo is het nog makkelijker om voor evenwichtige voeding te kiezen. Wij geven jou transparante info, jij kiest bewust.

Lees meer over de Nutri-Score

Waar staat de Nutri-Score?

Je vindt de Nutri-Score op de verpakkingen van Boni Selection bij Colruyt, OKay, Bio-Planet, Spar en Collect&Go. Bovendien staat de Nutri-Score bij Bio-Planet op de prijsetiketten van alle producten. En met onze SmartWithFood-app vergelijk je de Nutri-Scores van alle producten in onze voedingswinkels.

Vergelijk en kies

Bereken zelf de Nutri-Score

Geef in onze Nutri-Score Calculator zelf de gemiddelde voedingswaarden per 100 gram of 100 milliliter in. Op basis van de voedingswaardentabel geeft de calculator je een zo correct mogelijke indicatie van de Nutri-Score.

Bereken de Nutri-Score

Zo gebruik je de Nutri-Score

De Nutri-Score is erg handig om in een oogopslag voedingswaarden te vergelijken van producten binnen eenzelfde assortiment. Zo kan je de scores van bv. verschillende soorten ontbijtgranen of kant-en-klare maaltijden naast elkaar leggen. Je ziet dan meteen welke producten je regelmatig kan eten, en welke minder passen in een evenwichtig voedingspatroon.

Evenwichtiger eten

Een betrouwbaar voedingslabel met steun van de Belgische overheden

De Nutri-Score is een wetenschappelijk onderbouwd voedingslabel dat je gemakkelijk de voedingswaarden van een product helpt te lezen. Daarom ondersteunen de Belgische overheden het label en maakten ze een korte video met tekst en uitleg. Ontdek hem hier!